Mijn tweede boek 'Dichte luiken', (roman)

Inhoudelijk een totaal ander boek dan mijn autobiografie maar even beeldend beschreven. De lezer wordt meegenomen naar het Franse platteland waar Victor, een sympathieke zeventiger samen met zijn hond Pongo, een fraai huis aan de rand van het dorp bewoont. Voorspelbaarheid lijkt het leven in deze oase van rust te beheersen, totdat de bouwval tegenover Victors huis aan buitenlanders wordt verkocht. De nieuwe eigenaren zijn er ongewild oorzaak van, dat totaal onverwacht bij Victor verdrongen verdriet zich als gloeiende lava naar buiten stort. Zijn leven wordt daardoor op z’n kop gezet; alles verandert. Dichte luiken symboliseert de geslotenheid van een Frans dorp anno nu en de karakters van de hoofdpersonen. Een meelevend kijkje achter verschillende luikjes laat een verrassend en diep menselijk leven zien.

'Dichte luiken' is te verkrijgen via de boekhandel of via www.boekscout.nl.

Wilt u reageren op één van mijn boeken, dan kunt u dat doen via de contact pagina van deze website.Mijn eerste boek 'Winterkind en zomerwind'

Verhalen vertellen, gedachten verwoorden en schrijven, is iets wat ik mijn hele leven al graag doe. Toen er tijd en rust in mijn leven kwam, is er gaandeweg een geschreven portret van mijn leven ontstaan.
Niet alleen het bestaan van een boerendochter met een drang naar vrijheid en liefde voor het boerenleven maar ook de grote veranderingen in mijn omgeving gedurende 60 jaren, zien we aan ons oog voorbijtrekken. Het is of we vanaf de keukentafel, met uitzicht op het weiland, de koeien en 'de wilgen in de westenwind' meebewegen.
Er is veel veranderd, ook op het platteland; de woon- en leefomgeving, van arbeidsintensief boeren tot een veel meer marktgerichte productie en mechanische bedrijfsvoering. Tussendoor meandert mijn eigen verhaal, mijn wens om naast het boerin-zijn, een eigen leven op te bouwen, gaat niet vanzelf in vervulling. Toch is dat gelukt. Ik heb tenslotte mijn grootste passie gevonden en ben pastor geworden. Dat ging niet zonder vallen en opstaan. Lees het in:

Waar het boek eerder via deze website te bestellen was is dit nu niet meer het geval. U kunt Winterkind en zomerwind verkrijgen via de boekhandel, www.bol.com of via achterhoekseboeken.nl.

Dichte luiken

Aantal pagina's: 304
ISBN: 9789462067356

Waar kunt u mijn
boek kopen?


U kunt mijn boek
'Dichte luiken' kopen in de
boekhandel of
via www.boekscout.nl.
Winterkind & zomerwind

Aantal pagina's: 175
ISBN: 9090260641

Waar kunt u mijn
boek kopen?


U kunt mijn boek
'Winterkind en zomerwind' kopen in de
boekhandel of
via www.bol.com.